БСП поиска промяната с бюлетина № 10

09:40, 02 мар 17 / Политика 25 661 Шрифт:
Автор:

„Поискай промяната“ под това мото ще премине кампанията на БСП Шумен за 44-я парламент на България.Първа политическа сила в област Шумен и двама депутати тази постижима при достатъчна мобилизация на структурите постави водачът на листата Иван Иванов. Приоритетът в тези избори прозвуча при препълнена зала от стотици симпатизанти и членове на социалистическата партия.

„За мен тази кампания е трета. Имам известна рутина, дори да изпитвам малко умора“, заяви досегашният народен представител. Тези избори са различни заради перспективата за промяна, отчете Иванов пред многобройната аудитория, вперила погледи в него с надежда.

Според Иванов обещанията на управляващата коалиция начело с „ГЕРБне са изпълнени. И затова хората са разочаровани. Ето и аргументите – дълбока бедност, социално неравенство, демографска катастрофа и растяща престъпност.

„Желанието за промяна придоби нови очертания с победата на президентските избори“, каза убедено Иванов. Той припомни, че кандидатската двойка е била издигната и подкрепена от БСП. Време е вече за живот с правила, сигурност и справедивост, смята той.Това са ключовите думи и опорните точки. „Мотивиран съм отново да работя за партията и българския народ. Платформата на БСП е насочена към подобряване на живота на гражданите. Както и връщане на неговото достойнство“, отбеляза Иван Иванов.

Ето и целта в предстоящата кампания – 8 милиона българи и нито един на прага на бедността. Спешно да започнем да работим в тази посока, за да не се затрием, категоричен бе бившият депутат. Това може да бъде постигнато само със средствата на социалната държава, по думите му.

Ето как ще се случи, с активни, решими действия срещу мафията и битовата престъпност. Време е за работеща икономика, земеделие. Иобразование което гарантира работа в България и създава кадри за икономиката, убеден е Иванов. А до здравната система всеки трябва да има достъп. Културата и духовността трябва да изгради ценностна система.

Мерките в едно изречение – активна държавна политика и управление на държавен принцип.

„Ние сме за социална справедливост и достойно възнаграждение на труда“, обяви още Иванов.

Според позицията в изборната листа на БСП той даде думата и на останалите кандидати.

„Мотивът ми да се включа в кампанията, да докажа че и ние младите можем да вземаме решения. И да носим отговорност. На тези избори ние трябва да решим дали да продължим да пропадаме или да се отласкваме от дълбокото дъно“, заяви вторият в листата младият бизнесмен от Нови пазар Георги Сашев.

Трети в листата е известният кардиолог д-р Валентин Петров.“Синът ми е лекар в чужбина. Развива се успешно. И за съжаление, това ме мотивира да участвам в тази кампания“, обяви д-р Петров. Вторият му мотив е нуждата от балансирано здравеопазване в България. И достъпно за всички граждани, както в големите така и в малките градове.

Четвъртата в листата Петранка Димитрова от Велики Преслав, която ратува за едно достъпно образование.

Педагогът от Смядово Александър Александров е пети. Той сподели, че приема номинацията от квотата на БСП тъй като е необходима промяна във всички области на живота. И за тази промяна всеки трябва да бъде креативен, съзидателен със свои ценности.

Красивото лице на БСП Шумен, младата юристка Лили Петрова отчете , че социалистите в България имат доблест да признаят грешките си. Според нея тъжно е, че „нашите родители са обезверени от хаоса, регионите обезлюдяват. А катастрофата с образованието и здравеопазването граничи с геноцид“. Според нея е недопустимо да се свиква с нищетата и с лъжите, които присъстват в управленските програми на партия ГЕРБ. А тази нищета е наложена и в Шумен. И освен това растежът не се случва само с боядисване на стари панелни блокове., патриотарски тези и лекарства на промоция.

Снимка: Пресцентър

Критичен беше и седмият, Аспарух Рангелов, кмет на с. Каспичан четири мандата. За него проблемите на хората са познати – лоша пътна инфраструктура в населените места, без канализация и водопровод. „Инвестирано беше в отделни места“, отчете Рангелов.

Другото младо лице в листата- филологът Галина Абаджиева обяви като приоритете културата и духовността. Тя се включва в кампанията, защото вярва ,че един млад образование може да допринесе много в общата социална кауза и за едно по-добро бъдеще. Коалиционният пертньор е представен от инж. Патриция Маринова. Тя обяви пред аудиторията, че промяната започва от президенските избори. И тази промяна трябва да бъде продължена. А задачата е да бъде посочен пътя, по който промяната да се реализара.

Медицинският специалист в листата Ваня Деимитрова бе кратка. Може би от вълнение каза само „Победа“.

Снимка: Пресцентър

Професорът по литерутура и журналистика констатира тъжни факти в образованието за „калпавите учители и калпавите студенти“. Според него този порочен кръг трябва да бъде пресечен. Жалко е, че образованието едно от най-хубавите неща в България вече се руши. Той смята, че не трябва да се допуска повече еничарство в българската култура. И ще бъде полезен със съвети в областта на връзките с Русия.

Инж.д-р Иван Йонков е другото известно лице в Шумен. Той има зад гърба си два успешни мандата като зам.кмет по екология. Водачът на листата Иван Иванов го представи като човек с голяма тежест със своята експертиза. Трите му аргумента да влезе в листата са – доверието на общинските организации да бъде номиниран, животът му в Шумен, като прекрасен град. И трето този град отново да живне, но не да го гледа като зрител, а като човек, който участва в обновлението.

Той обеща по време на срещите си с избиратели да обяви тезите, свързани с развитието на Шумен и държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама