Шуменци настояват за ред и чистота в града

16:40, 27 фев 17 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опасни изкопи по улични платна, запушени шахти, обърнати кофи за смет и проблеми с общински земи поставиха днес пред кмета на Шумен жители на града. В приемния ден на градоначалника 80-годишният Васил Попов дойде с патерици, за да постави въпроси и да даде конкретни решения. Той настоя най-после, да се поправи запушената шахта на ул. „Зелена гора“, заради която се образува езеро по време на дъжд. Кметът разпореди веднага да се направи проверка на случай, за който е имало сигнал и преди година. Любомир Христов настоя за още една среща с възрастния мъж, за да говорят как ще се мият градските улици. Това беше също въпрос на Васил Попов, който се оказа бивш работник към „Чистота“ в Шумен.

„Джобове“ за контейнери ще бъдат направени по булевард „Преслав“ по молба на живеещите там, а тротоарите край средно училище „Васил Левски“ ще изчакат старта на очаквания проект. Разлепени плочки, които пръскат с кална вода минувачите, има из целия град и кметът не крие проблемът. „В Шумен няма тротоар, който да е нормален“, заяви открито кметът, като посочи част от настилките, включени в проекта „Региони в растеж“.

Граждани, стопанисвещи по 500 квадратни метра земя край Лозевския язовир, заявиха в приемната, че искат да си купят местата, но имат проблем, защото парцелите излизат като „бели петна“ в устройствения план на града. Желанието на хората напълно съвпада с интересите на общината, тъй като тя иска да вкара пари в бюджета, като продаде парцелите на заинтересованите им стопани. С изясняването на статута на тези земи се зае общински служител, веднага след приключване на разговора.

Стопани на малки парцели край Лозевския язовир искат да купят местата си, общината няма против.    Снимка: Топ Новини

Проблемът с клошарите, обаче няма да се реши веднага. Диана Златева постави въпроса като обясни конкретно как представители на този контингент крадат зимнина от мазетата и как обитават помещения срещу портала на жп-секцията в града. По думите на Любомир Христов са правени опити клошарите да бъдат настанени в общежитие с топла храна и баня, но тези хора отказват предложената помощ. Общината ще търси начин да реши проблема, заяви градоначалникът.

Премахване на незаконни гаражи и на автомобили, които от години не са в движение, предприема администрацията, стана ясно на приемния ден днес.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама