Сигнал за замърсяване провери РИОСВ - Шумен на р. Сеячка в района на село Славяново

15:53, 27 фев 17 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След постъпил сигнал на 5 февруари 2017 г. в  РИОСВ-Шумен е направена проверка на СД „Езокс - Добромир Йорданов-Огнян Илиев“. След първоначалната проверка е и обработените резултати на взетите проби се установяват превишения  на нормите за качеството на отпадъчните дъждовни води зауствани във воден обект р. Сеячка /Ялма река/ село Славяново.ф

Превишенията са по показатели неразтворими вещества, химична потребност на кислород, биологична потребност на кислород, общ фосфор, общ азот, електропроводимост. За констатираното нарушение престои съставяне на АУАН.

В РИОСВ-Шумен е получено писмо за изпълнение на даденото предписание - за прекратяване на заустването и изпускането на отпадъчните  дъждовни води в местно дере.

От пробите взети в точка на р. Сеячка преди вливането й в яз. „Каваците“ се установява, че качеството на водите и състоянието е умерено и няма замърсяване. Това се дължи на ефекта на самопречистване от около 7-8 км. път на водата и на разреждането на водите с други водни количества, вливащи се в реката преди язовира. С това сигналът е приключен и е прекратено изпускането на отпадъчни води.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама