Реформаторският блок откри предизборната си кампания в Шумен с код „Човечност“

09:34, 27 фев 17 / Политика 25 869 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Реформаторският блок даде старт на предизборната си кампания в Шумен.

Симпатизанти, общественици и гости на Шумен приветстваха представителите на листата. Специален гост на беше Меглена Кунева.

Събитието откри водачът на Реформаторите Даниела Русева.

В приветственото си слово, г-жа Русева поздрави присъстващите с празника Сирни заговезни.

[[{"fid":"4133","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"link_text":null,"attributes":{"height":428,"width":814,"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]

Снимка: Topnovini.bg

„Днес е ден за прошка, а прошката е най-висшият символ на християнското милосърдие. Прошката е символ на любовта и на уважението към близките хора. Прошката е символ на свободата. Прошката ни освобождава и затова в началото на нашата предизборна кампания искам да ви помоля да ми простите! Прощавам ви и аз!”, приветства Даниела Русева.

Лидерът на Реформаторския блок в Шумен представи и каузите за които ще работи.

На първо място Даниела Русева посочи Закона за Великите стари столици на Република България  и  уточни, че той е от изключително значение за шуменския регион.

По думите й приемането на този закон на второ четене е бил забавен, а той е от голямо значение за запазванто на културното историческо наследство на България.

Втората кауза, която лидерът на Реформаторите посочи бе приемането на закон за доброволчеството.

„Има много хора, които се занимават с доброволчески инициативи. С приемането на този закон ще бъде протегната ръка към тези хора и тяхната кауза ще бъде облечена законово”, поясни Даниела Русева.

Сред другите важни за икономическото развитие на страната каузи, тя посочи, че в програмата на Реформаторския блок е предвидено прага на ДДС да бъде покачен от 50 000 на 200 000 лева.

„Тази успешна мярка ще доведе до подобряване на средата за развитие на малкия и среден бизнес”, поясни още Русева.

В тази връзка Даниела Русева посочи тревожни данни от статистиката на РУО Шумен, според които 245 деца са напуснали училище, поради икономически причини още през първия срок на обучение. Даниела Русева изтъкна, че ако бъде създадена добра икономическа среда за развитие, тези деца ще останат да живеят и да се развиват в родния си град.

„Трите сфери, в които държавата трябва да бъде най-силна са образованието, здравеопазването и културата”, заключи лидерът на реформаторите в Шумен.

С поздравителна си реч, Меглена Кунева също откри кампанията и изрази благодарност към присъстващите в залата.

„Даниела Русева притежава всичко, което е необходимо, за да бъде част от българския парламент. За мен винаги е звучал вълнуващо изразът „Оттука започва България”. Позволете ми да кажа, че оттук запова българския парламент ”, приветства Кунева.

Бяха представени и кандидатите от листата на РБ. Те набелязаха приоритетите в  бъдещата си работа и благодариха на присъстващите за доверието и затова, че са част от началото на предизборната кампания на коалицията. В думите, с които се обърнаха към гражданите в залата, всички кандитати заложиха на код "Човечност".

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама