БСП очаква да има двама депутати от Шумен в новия парламент

14:55, 23 фев 17 / Политика 25 857 Шрифт:
Автор:

Пълна листа с 12 кандидати за депутати в 44 -я парламент представи областният председател на БСП Шумен Николай Николов. Водач на листата очаквано е досегашният депутат Иван Иванов. Той е доктор на историческите науки. Има два мандата зад гърба си. Един от най-активните депутати на социалистическата партия.

Втори в листата е младият бизнесмен от Нови пазар Георги Сашев. Общински съветник. Председател на младежкото обединение в Община Нови пазар.

От гражданската квота в листата е представен известният кардиолог в Шумен д-р Валентин Петров. Той е бивш директор на ДКЦ №1 в областния център.

Четвърта е Петранка Димитрова, директор на училище в с. Иваново, община Велики Преслав.

Известни имена са бившият кмет по екология инж. Иван Йонков и проф. Ивайло Петров, преподавател в Шуменския университет по руска литература и журналистика. Председател на Управителен съвет на Агенция „Култура“.

Лидерът на социалистите в Шуменска област Николай Николов определи листата като добра и балансирана. С широко представителство от всички общини.

„Целта на тези избори е да имаме двама депутати. И първа политическа сила в областта и страната“. Хората очакват нещо да се случи. А новото в тази кампания е да постигнем смяната на едно порочно управление, което вече осем години задушава държавата“, заяви водачът на листа Иван Иванов. Ще докажем, че сме се поучили от грешките си. Нямаме повече право на грешки, категоричен бе той.

„Очаквам при предстоящия от преференцията да работи, тъй като издигаме хора с професионална реализация“, добави Иванов. Според него важен е всеки един избирател, тъй като настоящата политическа атмосфера е заредена с енергията на партии, които претендират да влязат в парламента.

На въпрос на Topnovini.bg как ще се отрази номинацията на Корнелия Нинова за ръководен пост в социалистическия интернационал Иванов отговори, че предложението означава една много висока оценка за дейността й като председател на БСП и ще изиграе позитивна роля в предстоящата кампания. И избирателите също ще оценят този момент.

Според общинския председател на БСП Шумен Веселин Пенчев въвеждането на мандатност за народните представители не е проблем. „Това беше едно принципно решение, тъй като българските граждани искат да виждат нови лица“, каза Пенчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама