Питане за Тежкия полк в Шумен предизвика бурни дебати в Общинския съвет

10:53, 23 фев 17 25 779 Шрифт:
Автор:

Бурни дебати за стопанисването и поддръжката на общински имоти в Шумен передизвика питане на съветника Иван Ламбов за съдбата на Тежкия полк. Това стана днес по време на редовно заседание на местния парламент.

В отговор на питането общинска администрация излъчи кратък филм за актуалното състояние на общинските спортни обекти, сгради – паметници на културата, Летния театър, „Фабулис” и др. Кадрите показаха тоталната разруха в сградите.

„Аз съм кмет от година и три месеца. Вече минаха 13 заседания на Общинския съвет. Всеки ден граждани ме питат, защо състоянието на града не е добро. Аз също питам. Дори обекти, които са ремонтирани са в лошо състояние. Търсим инвеститори, но при това положение, кой ще дойде да инвестира?”, попита кметът Любомир Христов.

Съветникът Владислав Григоров определи кадрите като стряскащи. „Има ремонти, които са сее случвали последните години. Наливани са много пари за ремонти, но те са некачествени”, заяви Григоров и като нагледен пример посочи пресфалтираните с пари от облигационния заем улици. Съветникът припомни, че дългът бе в размер на 12 млн. лева, но дебелината на положената настилка не отговаря на изискванията и вместо нужните 4-5 сантиметра слой тя е само 1 сантиметър. Григоров призова да се потърси отговорност на виновните за некачествените ремонти.

Съветникът Пламен Петков предложи местната власт да изгради ясна стратегия за привличане на инвеститори. На това кметът Любомир Христов отговори, че за малко повече от година са привлечени шестима чужди бизнесмени, които ще строят предприятия в Индустриалния парк.

Дискусията започна да навлиза в критична фаза, когато Метин Джамбазов призова колегите си да се придържат към дневния ред. Бисерка Йовчева прозря зад изказванията политически мотиви.

След гласуване спорът бе прекратен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама