Даниела Русева е водач на листата на РБ в Шумен за предсрочните избори

18:20, 21 фев 17 / Политика 25 974 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Даниела Русева, областен координатор на "Движение България на гражданите" в Шумен и председател на Правната комисия в Общинския съвет, трети мандат общински съветник, води листата на Реформаторския блок в 30 МИР - Шумен. Русева бе избрана от Политическия съвет на РБ по-рано тази седмица за водач на листата с аргументи за високия й принос за добрите резултати на Реформаторите в Шумен на последните няколко избори. Номинации за нея като водач на листа са направени от представители и на другите политически сили в коалицията "РБ - Глас народен".

Днес Даниела Русева регистрира в РИК листата на РБ, която се състои от 12 души, освен нея, и включва представители на партьнорите от коалицията. Неин подгласник е Юлиян Руженов, юрист, представител на БЗНС. Трети е д-р Милен Чолаков от СДС, четвърти е студентът Борислав Николов от партията на Светльо Витков Глас народен. Пети е представителят на БДФ Милко Милков. На шесто място в листата на РБ в Шумен е почетният гражданин на Шумен и учредител на "Движение България на гражданите" Бисерка Йовчева, а след нея на седмата позиция е общинският съветник от ДБГ Христофор Крумов. 

Гражданската квота се представлява от пастор Пламен Василев, който е на осмо място, а на девето в листата е д-р Димитър Димитров, лекар, член на ДБГ. 

БЗНС в Реформаторската листа се представлява от Гергана Савова, на десета позиция, която е възпитател в дом за деца лишени от родителски грижи. На 11-о място в листатата е също студент - Христо Нанков, член на младежката структура на ДБГ, а на 12-а позиция е общинският председател на ДБГ Росен Станчев.

Листата в Шумен е сред тия, в които РБ заложи на местен лидер с доказани качества в кампании и човек, който може да мобилизира подкрепа за коалицията, коментира по повод избора на Даниела Русева за водач шефът на щаба на Рефоматорите Найден Зеленогорски.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама