Кметове от АБВ напират за депутати

14:48, 21 фев 17 / Политика 25 387 Шрифт:
Автор:

Кметовете на с.Дибич Христо Йорданов и на с. Мадара Кирил Кирилов влизат в битката за депутати от 30 Шуменски многомандатен избирателен район, стана ясно днес. Двамата управници влизат в кандидатската листа за народни представители от коалиция АБВ – „Движение 21“. Листата с 8 кандидати беше регистрирана днес в Районната избирателна комисия.

31 годишен юрист от София оглавява листата на коалицията. Това е Марин Киров, зам.председател партия по организационната дейност на партия АБВ. Той е д-р по право. След него е Магдалена Боянова, общински лидер в Каспичан.

На трета позиция, като представител на АБВ е бившият изпълнителен директор на МБАЛ Шумен Юлия Димитрова. А четвърти е зам.председателят на младежката организация на АБВ Яница Йорданова.

Пети и осми са кметовете.

„Залагаме на млади хора и експерти, авторитетни личности. Хора, които могат да носят отговорност“, заяви водачът на листата Марин Димитров. Според него няма противопоставяне на генерации. И листата е с добро регионално представителство.

Той откри акцентите в платформата на коалицията – противопоставяне на ширещия се популизъм, нов прочин на патриотизма, но не чрез деление на етноси и религии.

Държавата е абдикирала от здравеопазването и икономиката в Шуменска област, отбеляза Димитров. По думите му Шумен е икономически добре развит, но областта е оставена да се справя сама.

Като много важен, но скъп проект Димитров открои изграждането на Пречиствателна станция в града. Но тук своя роля има и държавата, която ако се наложи ще търси и европейско финансиране.

Засегната беше и темата с районните съдилища в малките общини, които можело да бъдат закрити, тъй като работят по малко дела. „Ако се пристъпва към закриване на такива съдилища трябва да си даваме сметка дали това закриване няма да бъде за сметка на справедливоста“, каза още водачът на листата.

На този етап се обявяваме на закриването на каквито и да е съдилища преди да се направи преценка и анализ от една такава сериозна мярка, категоричен бе Киров.

Той вижда Шумен като важен център за транспортна връзка между Южна и Северна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама