Радан Кънев: С включването на актьори и певци в листи политиката става бизнес

11:23, 21 фев 17 / Политика 25 447 Шрифт:
Автор:

„Не се възприема добре от гражданското общество в България това, че актьори и певци влизат в кандидатдепутатските листи на партии. Ако през годините те не са показали, че имат обществени ангажименти просто се превръщат в едно рекламно лице. Политиката става бизнес“, така председателят на надпартийното обединение „Нова република“ Радан Кънев коментира пред Topnovini.bg включването на хора на изкуството в листите за 44-и парламент.

Лидерът сравни ангажирането на популярни артисти с реклама на вафли и електронни игри.

Кънев заяви, че не е превърженик на този възглед, политиката да се превръща в продукт.

Той се похвали, че в листите на „Нова република“ фигурират лица, които споделят принципите и идеологията, върху които е изградена новата политическа формация. Даде и пример. Във Варненската листа, след него е баскетболистът Калоян Иванов, едно изключително популярно име в българския спорт. Спортистът е включен, тъй като работи за дясното и знае какво иска да промени.

На въпрос на Topnovini.bg печеливш ход за дясното ли е създаването на коалиция между партия „Глас народен“ на певеца Светльо Витков и Реформаторския блок отговърът беше: „За самия Светльо е много лош ход“. Кънев посочи и аргументи, а именно че след като се разчита на един бунтарски политически модел едва ли „ще се чувстват добре в компанията на Меглена Кунева и Божидар Лукарски“.

Според лидера на „Нова република“ последователите на „Глас народен“ няма да гласуват за двамата политици. Възможно е да подкрепят на изборите неговата формация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама