Добър старт на конкурсите "Букет"

17:14, 20 фев 17 / Култура 25 567 Шрифт:
Автор:

15 групови и индивидуални участия – вокално пеене и инструментални изпълнения бяха одобрени да бъдат представени в областния кръг на конкурсите „Букет“. Предстоящото трето издание се провежда под мотото „България в усмивките и културата на етносите и толерантността“ под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.

Авторитетно жури с председател Бюлент Зекерие, музикален ръководител на Драматичния театър „Антон Страшимиров“ със сцена в Разград, оценява участниците. Те се състезаваха в три категории – музикално изкуство, художествено слово и танцово изкуство по време на проведения общински кръг. А танцьори и певци се изявяваха на сцената на Младежкия дом в Шумен през уикенда.

Гости на събитието бяха общинският председател на ДПС Шумен Азиз Садула и общински съветници. Атмосфера за празника създаде невероятното изпълнение на известната певица Наргиз Саидова. Тя беше и член на журито.

Според Зюхре Мердан, областен координатор на конкурсите „Букет“ за Шумен постепенното увеличаване на броя на участниците свидетелства за това, че много хора са готови да погледнат през очите на другия, да приемат различието като част от националната култура и да повярват в целите на самия конкурс. А именно да съдейства за утвърждаване на мултикултурализма в обществото.

„В конкурсите „Букет“ има има много положителен заряд. Благодаря на участниците за вложената емоция в изпълненията“, каза за Topnovini.bg Зюхре Мердан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама