Очаквано д-р Румен Генов е водач на листата на ГЕРБ

14:16, 20 фев 17 / Политика 25 1206 Шрифт:
Автор:

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ одобри и утвърди кандидат-депутатската листа за Шуменска област. 12 кандидати издигнаха общинските структури на партията.

Водач на листата е д-р Румен Генов. Той е общински съветник. Магистър по здравен мениджмънт. Хирург в Онкохирургично отделение в Комплексен онкологичен център Шумен.

Втори в листата е проф.д-р инж.Стефан Желев. Преподавател е в Шуменския университет в областта на техническите науки. Магистър на Висшето зенитно ракетно инженерно училище в гр.Киев, Украйна. Народен представител от ГЕРБ в 43-то Народно събрание. За родолюбива дейност е награден с грамота от Общобългарски комитет „Васил Левски“ и Фондация „Васил Левски“.

Трета е Ширин Вели. Магистър по „Икономическа информатика“. В момента работи като мениджър в частна фирма.

Познати имена в листата на шеста и девета позиция са Димитър Александров, бивш областен управител на Шумен 2009-2013 г., бизнесмен и инж. Петко Шаренков, настоящ зам.областен управител.

Най-млада в листата е 28 годишната Станислава Акерска. Тя е ПР експерт. Бивш областен организационен секретар на Младежки ГЕРБ – Шумен. В момента е управител на частна фирма в областта на ПР, реклама и събитен мениджмънт. Административно лице в ПП ГЕРБ-Шумен и сътрудник на областния координатор на партията.

Листата беше регистрирана в Районната избирателна комисия – Шумен.

„ГЕРБ отново ще заложи на позитивна кампания. Ще търсим комуникация и обратна връзка с максимален брой хора, пред които да представим визията си за секторните политики и програмата си, която е достъпна за всички български граждани“, заяви областният координатор на ГЕРБ Шумен Любомир Христов. Той изрази удовлетворение от това, че Изпълнителната комисия на партията се е съобразила с избора и номинациите на общинските организации.

Според Христов листата е добре балансирана и широкоспектърна. В нея влизат професионалисти в различни сфери, които са се доказали с експертен опит и добро име.

Той уточни, че в листата от младежката квота и гражданската са Евгений Цанков и Светлозар Николов. А представители на женската структура са Стела Христова и Галина Петкова..

„Проф. Желев, въпреки че е на втора позиция, има много сериозни шансове за народен представител, втори мандат. Той ще влезе отново в парламента и с мажоритарен вот“, прогнозираха партийни източници .

“Готов съм за нов мандат. Вече имам натрупан известен опит“, заяви пред Topnovini.bg проф. Желев.

Той смята, че най-наболелият проблем в областта, който не търпи отлагане е качеството и цената на питейната вода. Решението зависи от това какво правителство ще бъде съставено.

Други важни проблеми могат да бъдат решени чрез привличане на инвестиции, убеден е професорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама