Във Велики Преслав ще редят изложба "Преславянката - жена на всички времена"

12:06, 20 фев 17 / Култура 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Читалището във Велики Преслав подготвя  фотоизложба с предизвикателния наслов "Преславянката - жена на всички времена". Изложбата се организира в чест на 8 март.

Месец и половина по-рано градската библиотека излезе с призив към жителите на Великопреславска община и към хора, живели там преди години, да подкрепят начинанието. За целта е необходимо да се отворят старите албуми и да се извадят снимки от миналия век, правени по най-различни поводи. Търсят се снимки на жени, участвали в обществения живот на Велики Преслав, в концертни програми, общоградски мероприятия, както и дами, работили в предприятия, кооперации, банки. Търсят се снимки на носителки на награди, на учителки, лекарки, дарителки.

Предоставеният снимков материал ще бъде щателно пазен и върнат след това на притежателите, казаха организаторите.

Изложбата ще бъде подредена в книжния салон на читалищната библиотека. От там добавиха още, че снимките ще предизвикат още по-голям интерес, ако бъдат придружени от интересни истории, свързана с жените от фотографиите или със събитието, запечатано на снимката.

Снимка: Библиотека Велики Преслав

Читалището във Велики Преслав е на повече от 140 години и десетки граждани са дали своя принос за развитие на културната институция, и на местната художествена самодейност. По тази причина организаторите на изложбата очакват изключителен интерес към подготовката и откриването на изложбата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама