Расте цената на жилищата в Шумен

17:38, 22 яну 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С около 30% се е повишила цената на имотите в Шумен през изминалата 2016 година, като тенденцията е стойността им да продължи да расте нагоре. Това съобщи Валя Илиева, брокер от водеща агенция за недвижими имоти в града.

Най-купувани са апартаментите, докато търсенето на парцели и търговски площи е в застой и цените им не се покачват. Няма интерес и към селските имоти. Единствено по селата в близост до Шумен има слабо търсене на къщи.

Според брокерката инвестицията в недвижимо имущество си заслужава поради ниските лихви на депозитите в банките. Наемите също са се вдигнали пропорционално на покачването на цената на жилищата.

Най-търсени за покупка са жилищата в райони широк център и център, както и в сърцевината на квартал „Тракия”. Интерес има и към новите квартали на Шумен – „Дивдядово” и „Макак”.

Купувачи на недвижими имоти в Шумен са основно млади семейства, скоро сключили брак, както и хора със спестени пари, които търсят недвижимост с цел инвестиция.

За да се предпазят от измами при сключването на сделки брокерите препоръчват на клиентите да се доверяват на една агенция при избора на покупка, както и да внимават, договорът с нея да защитава добре техните права.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама