Димитър Георгиев: Състезание се организира с много труд и с много любов

13:00, 22 яну 17 / Спорт 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Състезание се организира с много труд и много любов, с помощта на приятели, спонсори и Община Шумен, въпреки високите такси, които плащаме на Българската федерация по автомобилен спорт и нулевата помощ от тяхна страна", заяви за Topnovini.bg организаторът на състезания и бивш пилот Димитър Георгиев.

По неговите думи преди 20-30 години автомобилният спорт е бил по-евтин и масов. Колите са били еднакви и са се правили по-малко подобрения по тях. С развитието на новите технологии, спортът става много по-скъпо хоби. Държавата се оттегля от него и го оставя на самотек.

Липсата на конкурентни състезатели е проблем, според Георгиев. "Няма силни пилоти, които да се конкурират. На рали Пламен Стайков се надбягва сам. В планинскя шампионат Любо Каменов има слаба конкуренция. На писта в трите серии в най-добрия случай  за първо място се борят не повече от двама състезатели", коментира бившият пилот и добави, че поне на европейски планински състезания Ники Златков и Любен Каменов проправиха пътят, а след това за пръв път национален отбор излезе извън България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама