Отбелязаха Бабинден в МБАЛ Шумен

16:05, 20 яну 17 / Любопитно 25 781 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С пищно тържество акушерки и ръководителите им от шуменската болница отбелязаха Бабинден днес. Тържеството откриха възпитаниците на Дарина Бошнакова от СУ „Сава Доброплодни“.

Пръв поздрави отправи началника на акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ Шумен д-р Ивайло Балабанов. Tой каза, че това е поредната успешна година за воденото от него отделение. Похвали се с повече раждания, като за миналата година в отделението са проплакали 1235 бебета. По-малка смъртност отчитат от родилното в Шумен. Мъртвородените бебета през миналата година са само 8. Нулева е смъртностат при майките. Завеждащият отделението д-р Балабанов благодари и отправи топли пожелания към своите колеги и служители.

След него слово произнесе началникът на неонатологично отделение към МБАЛ Шумен – д-р Севдалина Стойкова.  То завърши така: „Това не е просто работа, това е призвание! То – бъдещето, идва разревано, разплакано с измокрени страни, но има длани, има топли длани, които го посрещат в пелени“.

Поздрав към празнуващите бе отправен и от училище за бременни. Те благодариха на ръководството на болницата, че им е протегнало ръка, и че вече единадесет години заедно развиват идеята да подкрепят бъдещите майки в подготовката им за раждането и посрещането на новия живот.

Реч произнесе и изпълнителният директор на МБАЛ Шумен д-р Атанас Атанасов, който заяви, че това е един от най-обичаните професионални празници в тяхната болница. „Майчинството е най-голямото тайнство, през което може да премине една жена. За да стане майка, жената има нужда от помощта на акушерките и лекарите-гинеколози. Денонощният труд на тези хора е свещен и заслужава дълбоко уважение“, продължи той. Накрая завърши с пожелания за здраве, късмет и благоденствие на своите колеги.

Главната сестра на МБАЛ Шумен Румяна Желязкова започна ритуала измиване на ръце. Измиха ръцете на д-р Балабанов, на д-р Севдалина Стойкова, на старшата акушерка Веска Райчева и на старшата медицинска сестра Тодорка Валентинова. Тържеството завърши с поздрав от жените от дома за възрастни хора „Стефан Смядовски“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама