Започват номинациите на кандидат-депутати от ДПС

16:10, 18 яну 17 25 785 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кандидатите за депутати от ДПС ще бъдат номинирани на разширени събрания на общинските структури в област Шумен. Критериите за новите народни представители са одобрени и утвърдени от ръководството на партията. „ До  трети март събранията с номинациите трябва да са приключили. А на тези форуми членове и симпатизанти ще предлагат имена на най-достойните за депутати, които ще работят в интерес на хората“, заяви за Topnovini.bg  Азис Садула, общински председател на ДПС Шумен.

На 31 януари е разширеното събрание в областния център. До трети февруари трябва да приключат форумите във всички общини. А на 5 февруари ще заседава Областният съвет на ДПС, където ще бъдат разгледани и одобрени номинираните кандидат-депутати.

Отново за нов мандат можело да бъдат номинирани досегашните депутати Хамид Хамид и Бюнямин Хасан. Предишният водач на листата за област Шумен Айдуан Али премина в друга политическа партия.

Заради усложнената зимна обстановка планираното за 20 януари събрание в община Никола Козлево няма да се проведе, съобщи общинският лидер Турхан Каракаш. Той обясни, че по време на събранията членовете на партията можело да се предлагат за кандидат-депутати.

Всички протоколи  с имената на номинираните ще бъдат предадени на областния председател на ДПС Шумен Айсел Руфад. Тя ще предостави предложенията на председателя на Предизборния щаб, лидера  на партията Мустафа Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама