Парите за чистене на сняг се топят, но прогнозите са за нови 30 сантиметра

15:46, 17 яну 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските пари за чистене на сняг по улици и тротоари започнаха да се топят. Само за първите 15 дни от новата година са изхарчени значителни средства и това разтревожи местните управи. В община Велики Преслав ще отчетат разхода в края на месеца, но казват, че ще бъде голям. Сумата за зимно почистване в града и селата и за поддържане на пътищата между населените места беше 169 хил. лв. С тези пари разполагаше община Велики Преслав преди за завали и от тях покрива разхода на 16 машини, работещи по пътната мрежа в населените места и извън тях.

Според синоптичната прогноза, валежите се усилват от тази вечер и се очакват нови 30 сантиметра сняг през следващите дни.

Във Велики Преслав вали от сутринта, макар и слабо, но вече пуснаха снегорини. С тях се почиства останалата снежна каша по улиците и снегът, който вали, но се топи, обясни управителят на местното БКС инж. Валентин Вълев, отговорен за поддръжката. Взетата мярка е превантивна, предвид очакваното понижаване на температурите и прогнозата за усилване на валежите, каза още той.

За зимно поддържане и снегопочистване на общинските  пътища във Великопреславско в новия бюджет има 77 хил. лв. Тези пари са държавни, а отделно общината залага собствени за почистване на уличната мрежа в населените места. Изключение от тази пътна мрежа прави само градският крайречен булевард, тъй като той е част от републикански път. За неговото зимно поддържане пари осигурява Пътната агенция.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама