Предприемат се мерки за действия при усложняване на обстановката в област Шумен

13:40, 17 яну 17 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Институциите и пътнопочистващите фирми са в готовност за работа при усложняване на обстановката в област Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на областната управа в града.

На работна среща на областния управител Донка Иванова и ръководителите на Областно пътно управление, регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, областна дирекция на МВР, Регионалната здравна инспекция,  ВиК, „Енерго Про“, ЦСМП, ЕСО МЕР Шумен бяха обсъдени предприетите превантивни мерки и действията на съответните служби и институции във връзка с очакваното влошаване на времето.

Областният управител Донка Иванова оцени работата на институциите до момента и подчерта успешната координация и оперативна връзка между тях и общините.

За болните на хемодиализа от отдалечените населени места са осигурени 19 легла в лечебни заведения в град Шумен. Началникът на отделението по хемодиализа и фирмата, която има договор за тяхното транспортиране, са създали организация за своевременно уведомяване и извозване съгласно графика за обслужване на тези пациенти.

По думите на директора на Областно пътно управление Димитър Ковачев техниката на пътнопочистващите фирми е в готовност, извършват се ремонти, където е необходимо и доставки на допълнителни количества инертни материали и сол. Той апелира към гражданите да се съобразяват с пътните знаци и указания и с оглед тяхната безопасност при затворени пътища да не предприемат рискови действия.

Директорът на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Иван Иванов съобщи, че техниката е в изправност и готовност за работа при усложнена обстановка. Работи се в координация с Областно пътно управление и общините, като при необходимост за екипите на „Енерго Про“ и ВиК ще се оказва пълно съдействие за бързото достигане до мястото на авариите и отстраняването на повредите по електропреносната мрежа и водоснабдителната система в региона.    

Проведени са разговори с дистрибуторите на хляб и с големите търговски вериги, които са предупредени за очакваното влошаване на времето, снеговалежи и силен вятър, с цел да бъдат направени заявки за достатъчни количества хляб и стоки от първа необходимост.

Областният щаб за защита на населението при бедствия призовава гражданите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път само с автомобили заредени с достатъчно гориво, оборудвани за зимни условия, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама