Камерен ансамбъл „Силуети“ ще гастролира с концерт в Шумен

13:24, 17 яну 17 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път в България на шуменска сцена ще прозвучи Концерт за кларинет и виолончело от композитора Петер фон Винтер. Това съобщиха от ръководството на Държавния симфоничен оркестър в Шумен.

Под диригентската палка на Калина Василева инструменталистите от Камерен ансамбъл „Силуети” ще изпълнят още Двоен концерт за цигулка, пиано и струнен оркестър от Менделсон и Троен концерт за цигулка, виолончело, пиано и оркестър от Бетовен.

Концертът ще бъде в четвъртък от 18.35 часа в зала „Проф. Венета Вичева”.

Камерен ансамбъл „Силуети“ е в състав Калина Митева – цигулка, Габриела Калоянова – виолончело, Лилия Жекова – пиано и Кристиян Калоянов – кларинет. Младите музиканти работят заедно повече от 5 години под ръководството на проф.Венцеслав Николов.

Инструменталистите са завършили Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”, където още като студенти започват своя съвместен професионален път. Изявите на ансамбъла през последните години включват концерти в рамките на „Салон на изкуствата“ в НДК, Австрийски музикални седмици, Международен фестивал на камерната музика в Пловдив, Международен фестивал „Мартенски музикални дни” в Русе. Участвали са в Международната лятна академия Виена-Прага-Будапеща ISA, където през 2013 г. печелят специалната награда „Förderpreis”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама