Модернизират автопарка на полицията в Шумен

16:46, 16 яну 17 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
6 нови полицейски автомобила ще пристигнат за шуменската полиця, това каза днес в Разград министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Тя проведе работна среща с ръководния състав на трите Областни дирекции на МВР в Разград, Шумен и Търговище.

Служебните автомобили са оборудвани с всички необходими технически средства за работа на служителите по контрол на пътното движение - средства за радиовръзка, система за постоянно видеозаснемане на пътния контрол, която проследява дейността на полицейските наряди, работна станция за отдалечен достъп и таблет. Освен това в колите ще има и мобилни печатни устройства. Чрез тях, заедно с РСОД, полицейските служители ще могат да издават документи на място за установените от тях нарушения, както и да разпечатват невръчени електронни фишове и наказателни постановления. Освен това автомобилите са оборудване с всички необходими средства за обезопасяване на ПТП - светлоотразителни конуси, светлинен източник, подаващ мигаща жълта светлина, полицейска лента, ярко оцветена или с успоредни бели и червени ивици, бариера (тип хармоника). Разходът на гориво е нисък - 4,7 на л/100 км при градски условия и 3,6 на л/100 км при извънградски условия или общо среден разход от 4,0 на л/100 км. По време на разговорите бяха обсъдени работните планове и предприетите действия от началото на специализираната полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност. 

В областната дирекция на МВР Шумен ще бъдат назначени и 12 сътрудници за борба с битовата престъпност.

Министър Бъчварова даде висока оценка за работата на полицейските  дирекции в Разград, Шумен и Търговище. Тя посочи, в трите области битовата престъпност е намаляла с около една четвърт, а разкриваемостта се е увеличила от девет до десет процента. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама