Лидери на ДПС в област Шумен отчетоха пред председателя помощите за Хитрино

11:37, 16 яну 17 / Политика 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинските председатели на 10 те общини в област Шумен отчетоха пред лидера Мустафа Карадайъ как структурите на ДПС са се включили в кампанията „Заедно за Хитрино“. На срещата в гранд хотел Шумен е присъствал заместник -председателят на ДПС депутатът Ахмед Ахмедов, колегата му Хамид Хамид и кметове.

„По-обстоятелствени за това как ДПС по места се включи в кампанията бяха кметовете. С решение на Общинския съвет във Венец за Хитрино бяха отпуснати 5000 лева“, заяви за Topnovini.bg председателят на общинската организация Бейзат Яхя. Той уточни, че в сградата на Общината имало каса за дарения. И всеки жител , който желаел участвал със своя лепта.

Сред активните структури е и тази в Никола Козлево. „Събирахме средства. Закупихме хранителни продукти, които раздадохме на хората, които пострадаха от взрива на дерайлиралата цистерна“, каза общинският лидер Турхан Каракаш.

Своя отчет представи и лидерът на ДПС Шумен Азиз Садула. „Всеки член на Общинския съвет участва в кампанията, като отдели лични средства от семейния бюджет“, заяви Садула. Според него особено дейни в помощта за посдтрадалите били от младежката организация на ДПС Шумен. Активистите помогнали при раздаването на помощи.

Общинската структура на ДПС Велики Преслав също отчете свършеното в помощ на пострадалото село. „Общинският съвет отпусна с решение 5000 лева. Гласувахме единодушно. А наши членове отделно помогнаха с лични средства и храни“, сподели общинският председател на ДПС Велики Преслав Мустаджан Шабан.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама