Сурвакарчета наричаха за здраве и късмет в Община Шумен

10:38, 16 яну 17 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Деца от СУ „Трайко Симеонов“ в Шумен сурвакаха кметския екип и наричаха за здраве и късмет по повод празника Василица и настъпването на ромската нова година. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Кметът Любомир Христов и целият му екип поздравиха малките сурвакари. Градоначалникът пожела на децата да слушат своите родители и учители, да се учат, за да успяват в живота. Малките сурвакари получиха торбички с лакомства.

Участниците в сурвакарската група работят по проекта „Намаляване на отпадането на ромските деца от училище – Всеки ученик ще бъде отличник“ на Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. Основната цел на проекта е училището да се превърне в желано място за ромските деца, където те да повярват в себе си и да получат шанс да се развиват. Един от задължителните елементи на проекта е да бъде организирана свободноизбираема подготовка в областта на фолклора на различните етноси. Заедно с това се създават родителски клубове и ученически парламент, които стимулират редовното посещение на учебните занятия и успеваемостта на децата, за да  няма ранни отпадания на учениците, разказа Силвия Станчева, регионален координатор за Североизточна България.

„Василица е празник, на който ние възстановяваме мостовете помежду си, взимайки опита и поуките от старата година, за да влезем пречистени в Новата. Надяваме се, че ще направим това заедно и искаме нашите деца да ви дарят с усмивки и позитивни емоции, да ви пожелаят здраве и успешна година“, каза Станчева. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама