До 27 януари земеделците могат да коригират фактурите за акциза върху газьола

14:05, 15 яну 17 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна повторната проверка на предоставените данните за подпомагане по държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство”. Фактурите за закупено гориво, за които от Националната агенция за приходите са констатирали несъответствие или разминаване, могат да се коригират до 27 януари 2017 г. Това съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Описът на направените корекции по данните във фактурите следва да бъде подписан от земеделския стопанин и служителя, направил корекциите. За целта земеделските стопани трябва да се свържат с общинската служба, където са подали заявленията. След извършване на корекциите в ОСЗ, данните ще бъдат изпратени към НАП за повторна проверка и след това се предвижда изплащане и на останалите средства от бюджета на схемата.

Над 6000 фермери получиха държавната помощ под формата на отстъпка от акциза върху горивата, като тя е в размер на 40 ст./литър. До този период от НАП бяха проверени и одобрени 85% от фактурите за използваното гориво, като през този месец ще бъдат проверени и изплатени останалите 15% от фактурите на земеделците, ако са изрядни.

От октомври е в ход и кампанията по прегегистрация на земеделските производители. Тя ще продължи до края на февруари.  До момента в област Шумен са регистрирани едва 500 производители, а общия им брой в региона е около 3200.

Директорът на ОД „Земеделие” – Шумен Димитър Върбанов съветва производителите да не чакат последния момент, за да не се образуват опашки пред гишетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама