Депутатът Иван Иванов: Законопроектът на ГЕРБ за мажоритарно гласуване е популизъм

15:18, 13 яну 17 / Политика 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Законопроектът на ГЕРБ за мажоритарно гласуване с абсолютно мнозинство в два тура е чиста проба популизъм, и с неясни параметри. Внасянето на подобен законопроект би трябвало да е ангажимент на следващото Народно събрание. Но не е и на този парламент, който отдавна е изчерпал доверието пред българските граждани. Това заяви пред Topnovini.bg депутатът от „БСП лява България“ Иван Иванов. Той не одобрява опита на партия ГЕРБ да натовари новоизбрания президент Румен Радев да определя изборните райони. „Това нито е коректно, нито редно спрямо държавния глава“, отсече народният представител. Той определи вменяването на задължения на Радев като опит за бягство от политическа отговорност от страна на управляващите.

По думите на Иванов в оставащото време не можело да се приеме качествен закон, който да даде израз на волята на българските граждани. И в същото време да заложи отговорност от страна на политическите партии.

Народният представител обяви позицията на БСП за промени в изборното законодателство. Партията имала готовност да подкрепи единствено законопроект, който въвеждал 50% пропорционална и 50% мажоритарна система. Такова било и решението на Националния съвет на БСП.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама