Зимната обстановка в Шуменско се нормализира

Снимка: news.bg
Снимка: news.bg

Всички пътища от републиканската мрежа в област Шумен са проходими при зимни условия. Работи се само по направлението Царев брод-Златна нива, където има големи навявания и с ротор се пробива този участък. Пътят от Шумен до Макак и Царев брод е проходим. Това съобщиха от Областната администрация.

В следобедните часове беше отменено бедственото положение в община Нови пазар.Там са разчистени критичните участъци, които създаваха проблеми тази сутрин.

Остава в сила бедственото положение в община Венец. Отворен е пътят за Черноглавци и Габрица, продължава работата по разчистването и осигуряването на достъп до селата Деница, Капитан Петко и Боян. По информация на кмета на община Венец Нехрибан Ахмедова, в 10.00 ч. утре, ще се проведе заседание на Общинския кризисен щаб, където вероятно ще се вземе решение за отмяна на бедственото положение.

В община Хитрино продължава разчистването на общинската пътна мрежа. Все още няма достъп по направлението Иглика, Становец и Живково, като работата продължава.

Коментари