Удължават дървената ваканция в Шумен

12:34, 11 яну 17 25 675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Шумен Любомир Христов е изпратил писмено уведомление до Регионалното управление на образованието (РУО) в града с искане за временно прекратяване на учебните занятия до 13 януари включително, поради усложнената зимна обстановка. Това съобщиха от Община Шумен.

Искането следващите два дни да бъдат обявени за неучебни е свързано с ниските температури, снегонавяванията и заледяването, проблемите с електрозахранването и водоснабдяването на места и с оглед предотвратяване на рисковете при придвижване и пътуване на учениците към училищата.

Според процедурата РУО трябва да обощи данните за областта, а решението за прекратяване на учебните занятия  се взема от МОН. Кметовете на общини имат право в такива случаи да обявят за неучебни само до 3 дни, уточниха от пресцентъра на Община Шумен.

Информацията за удължаването на ваканцията бе потвърдена от областния управител на Шумен Донка Иванова.

В късните часове на деня от МОН решиха дните 12 и 13 януари да са обявени за неучебни за училищата на територията на общините Шумен, Венец, Върбица, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Нови пазар и Смядово.

 

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама