Работи се за овладяване на обстановката на територията на област Шумен

11:29, 11 яну 17 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обстановката на територията на област Шумен остава сложна. Това съобщиха от пресцентъра на Областна управа.

Отворена за движение е автомагистрала Хемус, като МПС над 12 т. трябва да се движат с вериги. Отворен е и пътят за Търговище. Затворени за движение на всички МПС са пътищата за Русе, Силистра и Ришки проход, затворени са и всички пътища втори и трети клас от републиканската пътна мрежа. Работи се за поетапно разчистване и отваряне на пътищата.

Предприети са действия за овладяване на ситуацията във всички общини. Областният управител Донка Иванова разговаря по телефона с всички кметове на общини, които докладваха обстановката и мерките, които вземат за нормализиране на обстановката. По информация от 10.00 ч. няма населени места без ток и вода, навсякъде е доставен хляб и няма бедстващи хора.

В община Велики Преслав обстановката е нормална, общинските пътища са проходими.

В община Никола Козлево всички общински пътища са проходими, работи се в момента по републиканските пътища Никола Козлево-Пет могили- Векилски и Никола Козлево- Цани Гинчево- Зърнево.

В община Нови пазар проблемен е пътят Избул-Върбяне- Войвода до границата с Каолиново и се работи по този участък, останалите пътища за проходими.

В община Върбица обстановката е нормална, общинските пътища са почистени и има достъп до всички населени места.        

В община Каспичан общинските пътища са почистени с изключение на пътя Нови пазар-Плиска, където се работи и от двете посоки за неговото разчистване.

В община Венец общинските пътища са затворени, отворен е пътят само до селата Осеновец и Изгрев, в момента работят в посока Черноглавци и Габрица.

В община Хитрино общинската пътна мрежа е затворена и се работи по разчистването на пътищата.

В община Каолиново има големи навявания, навсякъде пътищата са пробити, но продължават да работят за проходимостта на пътищата.

В община Смядово общинските пътища са разчистени и до всички села имат достъп.

По-късно през деня ще стане ясно в кои от общините и утре няма да има учебен процес.

 

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама