Задържаха трима апаши, извършили обир на дом в Шумен, придружен с побой над майка и дъщеря

11:52, 05 яну 17 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържаха трима криминално проявени, извършили обир на дом на ул.”Шуменска крепост”, придружен с побой над майка и дъщеря. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен. Малко след 23 часа на 3 януари в дежурната оперативна част на областната дирекция било получено съобщение за грабеж от частен дом в Шумен. Към мястото веднага са насочени полицейски екипи.

Изяснено било, че минути преди това трима проникнали в жилището на 80-годишна жена през врата на тераса. Влезли в стая,  в която били възрастната жена, дъщеря й и двете й  внучки и изгасили осветлението. “Апашите” използвали физическа сила, нанесли удари с дървена пръчка и ритници на 80-годишната жена и дъщеря й, и извършили грабеж на мобилен телефон и накити на стойност около 30 лева. Веднага след това напуснали жилището и се отправили в неизвестна посока.

След преглед в МБАЛ- Шумен медици установили, че 80-годишната жена е с оток в областта на дясното око, а 50-годишната й дъщеря е с фрактура на долната челюст. Внучките, на 27 и 29 г били без наранявания. В хода на образуваното досъдебно производство са предприети незабавни оперативни действия за установяване на извършителите под надзор на прокурор от окръжната прокуратура в Шумен Няколко часа по-късно като съпричастен към извършения грабеж бил задържан С.М. на 21г. от Шумен, криминално проявен и осъждан девет пъти за кражби. Малко след това бил задържан 17 годишен шуменец, криминално проявен с кражби.

Тази сутрин полицейски служители задържаха и третият участник, който се укриваше. Това е криминално проявеният с кражби, опит за въоръжен грабеж в Шумен, притежание на наркотици  и осъждан ефективно четири пъти Р.И. на 25г. от село Вехтово.

Намерен и иззет е отнетият мобилен телефон. С.М. е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от ОП- Шумен. Работата по документиране на престъплението продължава.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама