По-ниска лихва по облигационния заем договори Община Шумен

12:38, 22 дек 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По-нисък лихвен процент ще плаща Община Шумен от месец февруари следващата година по облигационния заем, който общинската администрация изтегли през 2011 г. Това съобщиха от пресцентъра на кметството в града.

От договорената тогава сума за малко повече от 15 млн. лева по емисията общински облигации остатъчният размер по дълга към момента е 8 млн. 250 000 лева. Плащанията по него ще продължат до месец януари 2021 г.

Решението за предоговаряне на лихвения процент беше взето на Общо събрание на облигационерите. То се проведе днес по покана на Община Шумен.

При новите условия и предоговарянето на лихвения процент по облигационния заем, Общината ще спечели повече от 200 000 лева.

В хода на събранието бе направено и договорено предложението за промяна на съществуващите условия, при които са записани облигациите.  Предложената промяна е продиктувана от изменените пазарни условия на лихвените нива на кредитите от банковия сектор у нас.

Средствата по облигационния заем бяха предвидени за рехабилитация на част от уличната мрежа в града, за изграждане на паркинги, светофарни и кръгови кръстовища.  С решение на Общинския съвет част от парите бяха предоставени и  за построяване на сграда за лъчетерапия в Комплексния онкологичен център-Шумен, ЕООД.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама