Вандали и дрифтъри съсипват стадиона в Дивдядово

16:45, 21 дек 16 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вандали и дрифтъри вилнеят из дивдядовския стадион, разказаха пред Topnovini.bg членове на Управителният съвет на местния футболен клуб „Чавдар” и жители на квартала, които се опитват да възстановят и поддържат общинското имущество.

От известно време стадиона е станал сборище на дрифт-ентусиасти, които съсипват тревната настилка, за която момчетата от отбора полагат много грижи.

Грайфери от гуми, изровени чимове трева, кални дири остават по терена след незаконните гонки на авантюристите.



Това обаче е само един от проблемите. Преди броени дни вандали са започнали да рушат постройката на съблекалнята и пейките на стадиона. „Разбили са едната врата и са разпилели футболни топки, мрежи и каквото са намерили по целия стадион. Палили са огън и това, което възстановихме и боядисахме е обгоряло”, разказа президентът на новосформираният отбор Калоян Колев.



„От тази година имаме сформиран нов мъжки отбор към ФК ”Чавдар” и се надяваме на съдействие от Община Шумен за възстановяване на стадиона, за да могат феновете да подкрепят тима”, добави Вежен Великов – футболист и главен организатор на доброволческата група, която поддържа стадиона в кв. „Дивдядово”.

Всички от групата  за поддръжка на терена използват лични средства, членския внос, който събират и помощ от Управителния съвет, за да закупят материали, с които да възстановят стадиона.

Хората с гордост разказват за футболните успехи на тима от Дивдядово.

„Отборът е с богата история и е постигал много победи през годините, има много спечелени купи на различни турнири и данонияди, но най-много се гордеем с дтско-юнощеските отбори”, разказа Симеон Борисов – един от хората, които със собствени средства участва в поддръжката на стадиона.



„Правим го заради децата, по-добре е да дойдат тук, за да спортуват, отколкото да стоят пред компютрите”, каза членът на Управителния съвет Стоян Николов.

От ФК „Чавдар” имат нужда и от спонсори, които да помогнат на отбора да се развива. Преди това обаче отборът трябва да има стадион, на който да тренира и да посреща съперниците си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама