Потвърдиха ареста на рецидивист от Шумен, осъждан 16 пъти и разследван за грабеж

11:50, 20 дек 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Състав на Варненския апелативен съд потвърди задържането под стража на Кънчо Петров, разследван за грабеж на бутилка уиски и хляб, извършен при условията на опасен рецидив. Това съобщиха от пресцентър на Апелативния съд във Варна.

На 8 декември тази година първоинстанционният Окръжен съд-Шумен е определил най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо 47 годишния мъж. Той е привлечен като обвиняем затова, че в средата на ноември 2013 година, в съучастие с друго лице, ограбили от търговски обект в Шумен бутилка уиски и един хляб, като употребили сила спрямо служителката, опитала да ги възпре.

Днес втората съдебна инстанция сподели като законосъобразни и обосновани всички изводи на ОС-Шумен, с които е бил определен постоянния арест на Петров. Разследването е продължило три години, защото органите на реда не са успели да открият обвиняемия на постоянния му адрес. Той е обявен за издирване преди месец и задържан във Варна, където работил. Петров е бил разпознат, налични са и видеозаписи от камерите на магазина, разпитани са няколко свидетели. Преценката на всички събрани до настоящия момент доказателства води и този съд до обоснования извод, че Кънчо е съпричастен към тежкото престъпление, за което е привлечен под отговорност. За грабеж, извършен при условията на опасен рецидив законът предвижда затвор от 5 до 15 години.

Варненският апелативен съд споделя и извода, че съвсем реална е опасността Петров, който има 16 присъди в биографията си да извърши друго престъпление. Само в периода от 1998 до 2012 година той е бил осъждан 11 пъти, като четири от присъдите му са били при условията на опасен рецидив.

Определението на Апелативен съд-Варна, с което се потвърждава постоянния арест на Кънчо Петров, разследван за грабеж на бутилка уиски и хляб, извършен преди 3 години в съучастие с друго лице и при условията на опасен рецидив е окончателно.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама