Благотворителна изложба „Истинското лице на насилието“ гостува в Шумен

07:07, 16 дек 16 / Култура 25 600 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благотворителна изложба „Истинското лице на насилието“ ще гостува в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен утре. Това съобщиха от Български фонд за жените.

Началото на пътуващата изложба бе поставено на 25-ти ноември - Международен ден за борба с насилието над жени, в Разград, по време на Отворената форум-среща „Мълчанието НЕ е злато“.

Всички посетители могат да направят дарение, с което да подкрепят програмите на Български фонд за жените за превенция на домашното насилие и в помощ на жените и децата, пострадали от него.

В България има над милион жени, преживели домашно насилие. Буквално, една от четири жени е жертва на психически, икономически, сексуален и/или физически тормоз зад стените на дома си. Противно на разпространеното схващане, насилието не е изолирано и характерно за определени региони или социални групи. То присъства навсякъде. Жертвите изпитват вина и срам, рядко търсят помощ и им е трудно да признаят какво преживяват пред себе си и околните. Не искат да се припознават в насинените лица по плакатите на кампаниите срещу насилието над жени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама