Съдят мъж от село Борци, убил в катастрофа приятел от детство

11:42, 14 дек 16 25 677 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжната прокуратура в Шумен внесе в Шуменския окръжен съд обвинителния акт срещу 27-годишния Нихат И. От село Борци, който причинил тежко пътно-транспортно произшествие, довело до смъртта на най-добрия му приятел от детството. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Тежкият пътен инцидент станал на 14 юни 2016 год. край село Венец. Подсъдимият Нихат И. с управлявания от него автомобил „Фолксваген голф“ със скорост 135 км в час на десен завой навлязъл в насрещната лента и ударил челно автобус. От удара колата на Нихат се разцепила на две по диагонал. Предната лява част на колата останала на пътното платно с Нихат И., а задната изхвърчала извън пътя и изпаднала в канавка. Возещият се на предната дясна седалка приятел на подсъдимия Ш.Р. загинал на място. Причината за смъртта според съдебномедицинската експертиза е травматично разкъсване на сърцето и кръвоизлив в околосърцевата торбичка.

На ударения челно автобус са причинени значителни материални щети. В тежкото пътно-транспортно произшествие е пострадал и друг лек автомобил, който се ударил в спрелия аварийно автобус.  Деянието е извършено по непредпазливост, небрежност и със скорост с 45 километра в час над разрешената, която е 90 километра в час извън населени места.

Предстои делото срещу 27-годишния мъж, който е от шуменското  село Борци, откъдето е и жертвата, да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама