Газ изтича от две цистерни в Хитрино

09:50, 11 дек 16 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има изтичане на газ от две цистерни в Хитрино. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова след заседанието на кризисния щаб в селото.

По думите й ситуацията се е усложнила.

„Обмисляме предотвратяване на всички рискове, с което вероятно ще се увеличи времето на обезопасяване на цистерните“, допълни вътрешният министър. Тя посочи, че времето за работа ще бъде по-дълго, понеже трябва да се предотврати всеки риск.

Хората да не се опитват да се върнат в зоната на инцидента, защото в момента е много опасно, призова главният секретар на МВР Георги Костов. Той обясни, че ситуацията се е обострила в сравнение с вчера и увери, че на място работят най-добрите специалисти.

„Снощи имаше теч от една от цистерните. Имаше и контролиран факел, който колегите от ПБЗН поддържаха, така че да няма обгазяване на населеното място. Виждате колко е ясно времето. Температурите паднаха и този факел загасна. С вдигане на температурите предстои населеното място да бъде обгазено. За това и преценката вчера да бъде евакуирано цялото село от днешен поглед е изключително правилна“, каза Костов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама