Отварят цистерните от дерайлиралия влак в Хитрино в неделя

21:21, 10 дек 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Действията по отваряне на цистерните от дерайлиралия влак в Хитрино започват в неделя, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен (ОД на МВР). Технологията е сложна и опасна, предупреждават оттам и призовават хората да спазват инструкциите на полицейските служители. От полицията умоляват да не се навлиза в периметъра на инцидента, с оглед на тяхната безопасност.

Охлаждането на цистерните ще продължи тази нощ. На терен са 60 служители на жандармерията и полицаи от Шумен, които пазят опразнените къщи от мародери.

Към момента всички жители на селото са напуснали домовете си, информираха още от ОД на МВР. Хората са настанени при свои близки или роднини. В Кризисния център в Шумен са настанени 14 души, три от които са деца.

Екипи на полиция и жандармерия са разположени в селото, за да осигурят охрана на домовете на хората от евентуални посегателства. Трудно подвижните жители от селото  са настанени в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, за да има постоянно наблюдение над тях.

Има готовност да се осигурят фургони на хора, които са останали без жилища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама