Прокурори и следователи започват оглед на местопроизшествието в Хитрино

12:59, 10 дек 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във връзка с инцидента в с.Хитрино, при който в следствие на дерайлиране на влакова композиция загинаха хора и бяха унищожени множество домове, Окръжната прокуратура в Шумен започна разследване на престъпление по транспорта.

Незабавно след получаването на сигнала в прокуратурата, по разпореждане на главния прокурор към мястото на инцидента са изпратени окръжният прокурор и двама негови заместници,както и петима следователи от следствения отдел на ОП - Шумен. По разпореждане на главния прокурор дежурни екипи от Национална следствена служба също пътуват към Хитрино. В екипите от НСлС участват следователи, ръководени от заместник- директор на НСлС, съдебни медици, криминалисти и експерти.

На място с участие на служители на МВР и специалисти по противопожарна безопасност започват и първоначалните действия по разследване - оглед на местопроизшествие и разпити на свидетеи.

След допускането на разследващите екипи до влаковата композиция ще бъдат иззети измервателните уреди от локомотива. Установено е, че железопътният транспорт е бил осъществен от частно дружество "Бул Маркет",чийто управител е на мястото на инцидента и ще бъде разпитан. Създадена е организация за изземване на документацията от това дружество от седалището му в гр.Русе,както и от мястото на композирането на влаковата композиция на гара Бургас.

Разследването продължава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама