Седем загинали и десетки ранени при взрив на влакови цистерни в Хитрино (обновена в 18:54 ч.)

06:55, 10 дек 16 25 1906 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Товарна влакова композиция, превозваща цистерни газ пропан бутан и пропилен е избухнал до жп прелеза в шуменското село Хитрино, научи Topnovini.bg. При взрива, който е станал малко преди 6 ч. тази сутрин, има седем загинали и десетки ранени.

По първоначални данни влакът е дерайлирал на влизане в гарата. Цистерните са избухнали, като ударната вълна е усетена и в съседното село Панайот Волов, информира БНР. Читатели на Topnovini.bg съобщават, че взривът е усетен и в Шумен, който се намира на около 20 км от Хитрино.



Взривовете са предизвикали пожари в къщите, които се намират в близост до гарата. Много от сградите са с изпочупени прозорци. Кметът на Хитрино заяви пред БНР, че има срутена къща, в която са затрупани деца.



Пожарникари от Варна, Русе и Търговище помагат на колегите си от Шумен за овладяване на пожарите в Хитрино. Това написа в профила си във Фейсбук премиерът в оставка Бойко Борисов, който лично пътува към мястото на тежкия инцидент. Борисов призовава гражданите да дарят кръв за пострадалите при взрива.



В шуменската болница са приети 23-ма ранени, с изгаряния и множество счупвания и фрактури, информира за Би Ти Ви. По думите на директора на лечебното заведение една жена е в тежко състояние, с над 90% изгаряния по тялото. Създадена е организация ранените да се превозват до болницата във Варна с хеликоптер.



Главният секретар на МВР Георги Костов заяви пред БНТ, че има хора в опасност, които бедстват и първата задача на МВР е да се погрижи за живота им.

Екип следователи от Националната следствена служба пътува към мястото на инцдента.

Временно движението през село Хитрино е ограничено, съобщиха от "Пътна полиция". Осигурен е обходен маршрут.

Екип от РИОСВ-Шумен в момента прави замервания за замърсяване на атмасферния въздух в Хитрино.

Видео:



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама