БСП-Шумен даде слаба оценка на управлението на кмета Любомир Христов

13:42, 08 дек 16 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската организация на БСП-Шумен отчита едногодишното управление на кмета Любомир Христов като слабо, небалансирано и неблагоприятстващо за развитието на Общината. Това стана ясно на пресконференция на партията, на която присъстваха бившият кмет Красимир Костов, председателят на Общинската организация на БСП Веселин Пенчев, инж.д-р Иван Йонков и Данаил Данчев.

Като грешка, левицата отчете опитите на настоящето управление на Общината да преструктурира икономически дейности, извършвани от общинските предприятия. От БСП отправиха критики към неспазването на Закона за обществените поръчки и множеството възникнали нарушения. Не е реализиран дори един проект с европейско финансиране през тази 2016 година, а много от проектите, започнати при предходното управление, не са довършени. През едногодишното управление на Любомир Христов и ГЕРБ, не е благоустроена нито една площадка или спортно съоръжение в Шумен, намалял е и броят на кофите за смет, а доста от тях са преливали в продължение на месеци, обясниха социалистите.

„В сектор образование няма как да не откроим закритите детски градини и намерението за закриване на още, и то без мнения на работещите и специалистите в сектора. За спортните обекти не се отваря и дума, освен за многофункционалната спортна зала, която ще бъде построена. Тя обаче няма да реши проблемите на града. Залите Плиска и Младост се нуждаят от сериозен ремонт”, коментира Веселин Пенчев и добави, че от ГЕРБ са правили опити да използват органите на правосъдието за натиск върху опозицията, като акцентира върху сигналите по договора за концесията за сметоизвозване и сметопочистване, както и по договора за използване на компактор и булдозер на сметището в Дивдядово.

„Редно е да си припомним, че мотото на ГЕРБ беше: „Видими резултати” и наистина резултатите бързо станаха видими. Месец след избирането на Любомир Христов, майстори влязоха в общината и ремонтираха кабинета му. Промяната там е наистина видима. Не приемаме отчета му и неговия прочит на едногодишното му управление”, каза още Веселин Пенчев.

Като нещо положително БСП изтъкнаха привлечените инвестиции в Индустриалния парк, но припомниха, че той е изграден при мандата на Красимир Костов, а и разговорите с повечето инвеститори са започнати тогава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама