Красимир Костов: Агенцията за обществени поръчки ще прецени дали да сезира прокуратурата за сметта в Шумен

13:39, 08 дек 16 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако Агенцията за обществени поръчки (АОП) сезира Държавна финансова инспекция и Сметната палата за нередности в процедурата за сметопочистването и сметоизвозването в Шумен и последват проверки ще преценим дали да подадем сигнал в прокуратурата. След като се запознаем с констатациите от проверките на компетентните органи ще решим каква да бъде нашата реакция, заяви за Topnovini.bg общинският председател на БСП Шумен Веселин Пенчев.

На брифинг той изнесе информация за констатирани от АОП нередности по Закона за обществените поръчки. А именно ограничаването на  кандидатстващите фирми до три. Според Пенчев това било индикация за уреждане на свои фирми.

По темата взе отношение и бившият кмет на Шумен Красимир Костов. „След като АОП е установила нередности и проблеми при отдаването на тези дейности е редно агенцията да подаде сигнал в прокуратурата. Има си правила и ред, които трябва да бъдат спазвани“,  категоричен беше Костов . Според него общинските съветници също можело да реагират но само при условие, че въпросът бъде обсъден на сесия на Общинския съвет.

На въпрос на Topnovini.bg дали ако не беше отказал номинацията за кмет изнесените негативни факти нямаше да бъдат реалност, последва лаконичен отговор „не“.

„Номинацията беше проблем преди повече от година. Имал съм мотиви, които са били валидни в минало време“, сподели още бившият градоначалник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама