Над 10 хил. бирени опаковки предадоха шуменци в кампанията „Наздраве за природата!”

14:52, 03 дек 16 / Любопитно 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 10 хил. празни бирени опаковки предадоха шуменци днес в кампанията "Наздраве за природата!", организирана от "Карсберг-България". Проявата бе гарнирана с безплатна бира и концерт на „Подуене блус бедн”.



Единственото условие хоррата да се сдобият с 6 бомбички „Шуменско” бе да предадат 6 празни бутилки или други опаковки от бира, без значение на марката.

Стотици шуменци се възползваха от възможността да получат мрежичка с любимото светло пиво.

Целта на организаторите на инициативата – „Карсберг-България”, „Екопак” и Община Шумен, бе да насочат вниманието на гражданите към разделното събиране на отпадъци и тяхното рециклиране.

Празникът на площад „Освобождение” откри зам.-кметът Найден Косев, който заяви, че идеята на организаторите е кампанията да се превърне в традиционна. „Община Шумен и бизнеса в града се стремим да създадем по-благоприятна среда за живот”, каза още Косев.

Мениджърът на Пивоварната в Шумен Емил Петров благодари на присъстващите и подчерта, че „Карсберг-България” работи целенасочено за опазване на природата. „За нас е важно повече хора да събират разделно отпадиците”, заяви Петров.



Настроението на площада достигна връхната си точка, когато на сцената излязоха „Подуене блус бенд”, които изпълниха някои от най-емблематичните песни на групата, както и парчета от по-новите си албуми.

Кампанията „Наздраве за природата!“ е част от политиката на „Карсберг-България” за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност. Идеята е й е да насочи вниманието на общността към проблемите на околната среда и отговорното поведение, което всеки жител може да предприеме, за да намали отпечатъка на своето домакинство върху природата.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама