Тържествено откриха новата сграда на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Шумен

12:42, 02 дек 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С тържество и водосвет официално откриха новата сграда, в която ще се помещава Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Шумен.



Събитието уважиха Областният управител Донка Иванова, зам.-областният управител Селиме Кърджалиева, зам.-кметът по здравеопазване и социална дейност д-р Светлана Маркова, много гости и хора с увреждания.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Николай. От името на кметът на Шумен Любомир Христов д-р Светлана Маркова поздрави присъстващите и обеща Общината да продължи да развива социална дейност.



Директорът на Центъра Донка Коева благодари на всички, които са положили усилия, за да може потребителите на социалните услуги да разполагат с по-голяма и удобна сграда. Доставчик на социалната услуга е Община Шумен.



„Центърът е открит през 2007 год., а сега се местим в нова сграда. Предлагаме социална рехабилитация, социална и специализирана консултация, трудотерапия и т.н. Имаме 3-ма социални работници, 2-ма трудотерапевти, а догодина ще назначим и психолог. Към момента ни посещават 41 потребители, но сега вече ще можем да обхванем всички, които имат нужда”, заяви тя.



За настроението на присъстващите се погрижиха Детска фолклорна вокална група „Перуника” към ОДК – Шумен и Танцов ансамбъл „Фолклорна жарава”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама