Връчиха дипломите на абсолвентите от Факултета по технически науки на ШУ

12:06, 02 дек 16 25 399 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тържествена церемония днес в Аулата на Шуменския университет (ШУ) 180 абсолвенти от Факултета по технически науки получиха своите дипломи. Документ за завършен курс на обучение получиха 68 магистри, 110 бакалаври и двама докторанти.



Първенец на Випуск 2016 на техническия факултет е Румяна Василева, която се дипломира с успех 6.00, а общият брой на отличниците е 34.



Под звуците на Студентския химн, облечени в празнични тоги, в Аулата влязоха ректорът на ШУ проф. Георги Колев, деканът на факултета проф. Иван Цонев и заместниците му.

Проф. Цонев подчерта, че за десетилетие от създавенето през Факултета по технически науки в ШУ са се дипломирали 1000 студенти. Проф. Цонев пожела успешна реализация на абсолвентите и заедно с абсолвентите произнесоха Клетвата на ШУ.



„Винаги с удоволствие присъствам на връчването на дипломите на техническия факултет. Искам да знает, че 90% от кадрите му се реализират по специалностите, които са завършили. За 10 години факултетът изгради връзки с фирми в Шумен и страната. Пожелавам и на вас успешна реализация. Преди всичко обаче бъдете доблестни граждани и добри хора”, заяви пред абсолвентите ректорът на ШУ проф. Георги Колев. Той благодари и на преподавателите от факултета, след което ректорът лично връчи дипломите на отличниците на випуска.



В продължение на седмица 1 812 абсолвенти от факултетите на ШУ ще получат своите дипломи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама