Представиха книгата „Моята педагогическа изповед” на проф. Анастасия Атанасова в Шумен

18:02, 01 дек 16 / Култура 25 1360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Книгата „Моята педагогическа изповед” на проф. Анастасия Атанасова бе представена днес в градската библиотека в Шумен.

Патрон на проявата бе ректорът на Шуменския университет проф. Георги Колев. Събитието е част от инициативите, с които висшето учебно задение отбелязва 90-годишнина на проф. Атанасова.

Поздравителен адрес към юбилярката поднесе лично проф. Георги Колев. „Вашата дългогодишна педагогическа и научна дейност е пример за всички преподаватели”, заяви проф. Колев.

Проф. Анастасия Атанасова е родена в Лом през 1926 година. След завършване на висшето си образование работи в сферата на музикалното възпитание на деца. Разработва собствена методика, която от 1967 година се прилага при обучението по музика във всички детски ясли в България. Програмата на проф. Атанасова се популяризира в Русия и Унгария.

През 1972 година музикалната педагожка защитава научна дисертация, а по-късно работи с млади педагози. През 1990 година получава научното звание „Професор”.

На честването в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” присъстваха преподаватели от ШУ и университети в страната, музикални педагози и учители.

Организатори на събитието са ръководствата на Педагогическия факултет и на катедра „Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство”.

Проф. Анастасия Атанасова е носител на почетното звание „Доктор хонорис кауза”.

Честванието на 90-годишнина на проф. Атаносава ще продължи утре от 10 часа в зала 211 на Корпус 2 в Шуменския университет с дискусия върху проблемите на съвременното музикално-педагогическо образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама