Полицаи ще следят за нормалното протичане на студентския празник в Шумен

14:06, 01 дек 16 25 753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицейски служители ще се грижат за опазване на обществения ред по време на студентския празник-  8 декември в Шумен. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР – Шумен. Стриктен контрол ще има и над водачите на моторни превозни средства за недопускане на произшествия в областта.

Полицейско присъствие ще има около заведенията, в които ще се провеждат увеселителни мероприятия, за да не се допускат произшествия по време на празника и за да не се нарушава обществения ред. Стриктно ще се следи дали водачите на моторни превозни средства спазват ЗДвП, дали не управляват след употреба на алкохол или дали не са седнали зад волана на технически неизправни моторни превозни средства. 

По време на честванията на Празника на студентите – 8 декември и при пътуванията, свързани с тях, нараства вероятността от тежки пътнотранспортни произшествия по вина и с участие на водачи на автомобили, най-често с малък стаж и опит, превозващи компании от студенти. Основните рискови фактори са: превишена скорост, неумение да се избира съхраняващата скорост, рискови изпреварвания, отнемане на предимство, управление от неправоспособни и употребили алкохол.

Избягването на ситуациите за пътни катастрофи е отговорност основно на водачите, но в голяма степен това е отговорност и на техните спътници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама