От лоша социална политика се оплакаха граждани на депутата Иван Иванов

11:43, 29 ное 16 / Политика 25 576 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Граждани от всички възрасти  посетиха приемните на депутата от БСП Иван Иванов в общините Смядово и Велики Преслав. „Както в Шумен срещите ми с граждани извън ангажиментите ми в парламента ще бъде постоянна практика”, заяви за Topnovini.bg депутатът. Въпросите, които посетителите  поставили били свързани с несигурни доходи, липса на работа, лоша социална политика. Някои граждани се оплакали от недобро отношение на централната власт по техни проблеми.

„Удовлетворен съм от интереса на хората към приемните в областта. Според правомощията ми ще отговоря на техните очаквания” каза още народният представител.

Както Topnovini.bg единствено информира прокуратурата започна разследване по сигнал на депутата за изрязан тръбопровод, собственост на ТЕЦ-а. След гледната точка на кмета на Шумен публикуваме и интервю с депутата.

Г-н Иванов, защо подадохте сигнал в прокуратурата?

Защо реагирах ли? В приемната ми дойдоха граждани и ме информираха, че са забелязали как миналата седмица бригада роми  усилено реже тръбопровод, собственост на Топлофикация Шумен. Складирали метала и го приготвяли явно за продаване.  Един мъж все пак се престрашил и ги попитал, кой им е разрешил, последвал отговор :Режем по нареждане от община Шумен”.

Казвате , че сте проверил на място резултатите от акцията. Какво установихте?

Установих, че липсват около 100 метра магистрален тръбопровод. Следите от ножовката показаха, че е прясно изрязан. Доколкото ми е известно тръбопроводът е част от дълготрайните активи на „Топлофикация” Шумен. Дружеството е обявено от съда в несъстоятелност.  Но това не може да бъде повод  всеки да действа както му хрумне. Нещо повече, нарушена е основната инфраструктура на топлоподаването. А собственикът на дружеството има оздравителна програма в близките години да го възстанови. С унищоженото безвъзвратно съоръжение се нанасят огромни материални щети. Както за собственика, така и за гражданите.

На този етап прокуратурата реагира адекватно. Дано да има резултати.

Срещу кого е проверката на прокуратурата?

Разследващият полицай не ми даде обяснения. Каза само, че прокуратурата ще квалифицира деянието. А полицията само събирала данни дали има престъпление.

Вече ви разпитваха, така ли?

Да,  веднъж бях разпитван. Разказах това, което установих на място.

Какво очаквате от разследването ?

Да бъдат проверени изнесените в сигнала ми факти. И ако бъдат установени данни за престъпление да бъдат взети всички необходими мерки виновните лица да бъдат наказани. Разбрах, че от ръководството на ТЕЦА срещу общината има доста подадени жалби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама