Сметната палата провери приходите и разходите на участниците в местните избори през 2015 г.

10:22, 29 ное 16 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сметната палата провери какви приходи са получили и какви разходи са направили 204 местни коалиции от партии и 50 инициативни комитети за предизборната кампания за изборите за общински съветници и кметове през 2015 г. , съобщиха от одитния орган.

В проведените на 25 oктомври 2015 г. избори за общински съветници и кметове в област Шумен са взели участие 14 инициативни комитета, регистрирани от съответните ОИК и издигнали кандидати за съответните населени места. От обхвата на одита на етап планиране са изключени 13 ИнК.

Одит за съответствието е извършен на един ИнК, с декларирани приходи, разходи и поети задължения на стойност над 1000 лв.

Общият размер на финансирането на предизборната кампания на инициативния комитет от област Шумен, включен в обхвата на одита, е 2 941 лв.

При извършените проверки не са установени нарушения на законовите забрани, свързани с финансирането и подпомагането на предизборната кампания на проверения при одита инициативен комитет.

В изборите са взели участие 7 местни коалиции, регистрирани от съответните ОИК и издигнали кандидати за съответните населени места.

От обхвата на одита на етап планиране са изключени 6 от тях, (3, непредставили отчети пред Сметната палата и 3, декларирали приходи под 1000 лв.).

Одит за съответствието е извършен на една местна коалиция, декларирала приходи, разходи и поети задължения на стойност над 1000 лв.

От одитираната местна коалиция е представен пред Сметната палата отчет за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с предизборната кампаnия, в законоустановения срок.

Общият размер на финансирането на предизборната кампания по отчета на МК от област Шумен, включена в обхвата на одита, е 2 470 лв.

При извършените проверки не са установени нарушения на законовите забрани, свързани с финансирането и подпомагането на предизборната кампания на проверената при одита местна коалиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама