С представяне на книга и творческа среща ШУ ще отбележи 90-годишнина на проф. Анастасия Атанасова-Вукова

13:35, 28 ное 16 25 840 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С представянето на книгата „Моята педагогическа изповед” на проф. Анастасия Атанасова-Вукова и творческа среща Шуменският университет ще отбележи 90-годишнина на изтъкнатата преподавателка. Това съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Кръглата годишнина на проф. Анастасия Атанасова-Вукова ще се проведе на 1 декември под патронажа на ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски” проф. д.и.н. Георги Колев. Организатори на проявата са ръководствата на Педагогическия факултет и на катедра „Музикална естетика, музикално възпитание и изпълнителство”.

Проф. Анастасия Атанасова-Вукова е носител на почетното звание Doctor honoris causa на Шуменския университет, изявен специалист в областта на музикалната психология, педагогиката на ранното детство, изкуството за деца, дидактиката на висшето образование. Дългогодишен преподавател в Шуменския университет с активен принос за укрепването на неговия Педагогически факултет и на Колежа  в Добрич.

Честването ще бъде в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен, а началото е 16 часа. Ще бъде представена книгата на проф. Анастасия Атанасова-Вукова „Моята педагогическа изповед”.

На 2 декември от 10 часа в зала 211 на Корпус 2 на Шуменския университет ще започне научно-творческа среща за обсъждане на проблемите на съвременното музикално-педагогическо образование.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама