Солидно шуменско присъствие на пленума на БСП

17:24, 25 ное 16 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от БСП Иван Иванов , областният председател на БСП Шумен Никола Николов и кметът на Велики Преслав д-р Александър Горчев ще присъстват на разширения пленум на Националния съвет на БСП в столицата. На заседанието се очаква да бъдат приети революционни идеи, които да залегнат в новия Устав като предложението на ръководството – да няма повече вечни депутати.

„Очакваме да има дебати относно модерния облик на БСП, идеята се обсъжда отдавна. По промените в Устава също ще има дискусия”, заяви за Topnovini.bg депутатът Иван Иванов. Той припомни предложенията на ръководството ограничение на депутатските мандати до три, пряк вътрешнопартиен избор на лидера на БСП. В основния документ на левицата ще остане сегашното ограничение на максимум два мандата на председателите на общински и областни съвети.

„На утрешния Национален съвет ще бъде излъчена и комисия, която да работи по новите партийни правила. Ще бъде направен и анализ за участието на БСП в президентските избори както и анализ на актуалната политическа обстановка в страната”, обясни още народният представител.

Той коментира и броженията на мигрантите в Харманли, при които бяха ранени 24 полицаи. Според Иванов персонална вина за ситуацията носи правителството. А политиката, която кабинетът в оставка прокарвал нямала нищо общо със защитата  на националните интереси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама