Общински съветници: Кметът на Никола Козлево да даде обяснение по случая с магазина

18:40, 22 ное 16 / Политика 25 859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общински съветници от Никола Козлево  определят като порочна  практиката общински служители да бъдат  ангажирани срещу заплащане за работа на частни обекти. Те не одобряват поведението на кмета Ешреф Реджеб да използва работници от общината, които да му  ремонтират новозакупения супермаркет в Шумен.

„С излъченото по Нова телевизия разследване се изложихме пред цяла България. Общината се прочу в негативен план, няма две мнения по този въпрос“, заяви пред Topnovini.bg общинският съветник от БСП Галин Георгиев. Според него поведението на кмета да се възползва от подчинените работници, независимо че те са от общинско предприятие за строителни дейности било неморално. Колегите му били на различни мнения. Но в никакъв случай не оправдавали градоначалника, тъй като се касаело за злоупотреба с „високо служебно поведение“ с цел лично облагодетелстване.

На следващото заседание на Общинския съвет ще настояваме г-н кмета да даде обяснение за случая. Задължително, категоричен бе Георгиев. Неговите колеги от групата на БСП и от други политически сили, представени в местния парламент били на различни мнения. Но в никакъв случай не оправдавали кмета.

Според съветника  ДПС като опозиция вече реагирали адекватно с декларация по случая. Областният председател на ДПС Шумен Айсел Руфад сподели, че е имала информация за  проведено заседание на общинската структура в Никола Козлево.  Общинският съвет на БСП също ще заседава в близките няколко дни, каза още Георгиев.

Централата на политическа партия ГЕРб все още няма официална позиция по случая „ Никола Козлево“. Но ще излезем със становище, заяви секретарят на парламентарната група на ГЕРБ пред Topnovini.bg.

В „Право на отговор“ до Нова телевизия и медиите в България кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб дава следното обяснение по случая. Преди да бъде избран за кмет той е притежавал 4-5 магазина и склад за търговия на едро в селище в Североизточна България. Съдружници в дружеството, с което развивал дейност са той, съпругата му и двамата му сина. При избора на Реджеб за кмет той и съпругата му напуснали дружеството. А съдружници в „Ешрефоглу“ООД останали двамата сина на кмета.

На 26.10.2016 г. Преди излъчването на разследването дружеството на двамата сина на градоначалника и общинското предприятие „Никола Козлево“ сключват договор за изпълнение на строително-ремонтни дейности на търговски обект в Шумен. „Цената на договора е 1.948, 65 лв“ обяснява Реджеб. Възнаграждението за  труд и превоз на работниците е изплатено от фирмата-възложител. С банков превод от 24.10.2016 парите са преведени на общинското предприятие. Това е приход за общинска структура, която развива дейност в район със значителна безработица, става ясно от текста.

В заключение градоначалникът Реджеб посочва, че са засегнати доброто му име и репутация пред обществото. Нарушени са и конституционните му права, тъй като е сниман без негово съгласие.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама