ГЕРБ ще излезе с официална позиция за случая „Никола Козлево”

14:28, 21 ное 16 / Политика 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Политическа партия ГЕРБ ще излезе  утре с официална позиция по казуса с кмета на Никола Козлево, който според  два репортажа на Нова телевизия принуждавал общински служители в работно време да ремонтират негов частен магазин в Шумен. Проучваме документите, за да има яснота по случая, казаха източници на Topnovini.bg от парламентарната група на ГЕРБ.

„Заради назначената по случая прокурорска проверка не бих могъл да коментирам в детайли казуса. Но в личен разговор кметът на Никола Козлево Ешреф Реджеб ми изложи и неговата гледна точка”, заяви областният председател на ГЕРБ Шумен Любомир Христов. Разбрах, че общинското предприятие, което извършило ремонта на обекта било създадено още по време на мандата на бившия кмет Турхан Каракаш. За да може да бъде осигурена работа за предприятието и едновременно да печели проекти Общинският съвет е гласувал общинската структура да извършва дейности на юридически и  физически лица. Самоиздръжката  ще бъде осигурена и от ремонти на читалища и общинско имущество .

Стана ясно, че синът на кмета, а не самият градоначалник е собственик на магазина. Задълженията по извозването на работниците били изплатени по банков път от фирма на кметския син.

Областният лидер на ГЕРБ изрази задоволство, че Ешреф Реджеб е постигнал завидни резултати на отминалите местни избори.  Благодарение на енергията и амбицията на градоначалника  Никола Козлево от  бастион на ДПС днес е община на партия ГЕРБ. Христов обясни, че на отминалите президентски избори тук партия ГЕРБ печели убедително .

Неминуемо всички това, особено в този район, ще бъде преекспонирано политически, както и стана, обяви Христов. Той недоумява, как след като голяма част от твърденията за нередности са недоказани,  обществото получава информация от разследващия журналист под формата на реклама за предаването.

Лидерът Христов попита риторично дали авторът и операторът ще изготвят втори репортаж, където истината да излезе наяве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама